Mitchel Samson
Artiest en Cultureel ondernemer
28 jaar, Rotterdam

Mitchel Samson ook wel bekend onder mijn artiestennaam Sammie Sedano is een creatief ondernemer en muzikant geboren in Rotterdam Noord. Op jonge leeftijd wist hij al gauw dat hij iets in de muziek wou doen. Nadat hij een knieblessure opliep waardoor hij niet meer op hoog niveau kon basketballen was hij vaak buiten te vinden. Het gevoel dat hij ergens goed in was verdween waardoor hij al snel open stond voor negatieve prikkels. Zijn passie voor muziek war er nog altijd en door oudere jongens uit de buurt werd hij gestimuleerd om hiermee door te gaan. Echter wist hij niet waar hij moest aankloppen om zijn passie serieus op te pakken. Vanuit huis werd muziek niet gezien als iets haalbaars waardoor hij zijn passie probeerde te onderdrukken. Hij wou voornamelijk zijn directe omgeving gelukkig maken en koos na een hoop ups-and-downs aan de opleiding HBO Rechten te beginnen aan de Haagse Hogeschool. Nog altijd hoopte hij ooit iets met zijn muziek te kunnen doen.

In 2016 was het hem toch gelukt en tekende hij zijn eerste platendeal bij Sony Music. Sammie heeft mogen samenwerken met grote namen zoals Red Bull, Puma, Reebok, Noisey en North Sea Jazz en heeft op verschillende podia ‘s mogen optreden waaronder Paradiso, Bitterzoet, 013 en Annabel. Als event-organisator heeft hij gewerkt als programmeur voor het Triangle Festival en heeft hij 2 jaar lang mijn vaste avonden in poppodium Bird in Rotterdam. Hij wilt al een geruime tijd iets terug doen voor de buurt en de jongeren begeleiden in het aanhouden van hun passie. Sammie heeft door de jaren heen altijd veel vragen gehad van beginnende talenten over hoe zij een start kunnen maken met hun ‘passie’ en of hij ze daarmee wilt helpen. Na enige tijd hiermee bezig te zijn in de Banier heeft hij gemerkt dat hij er voldoening uithaal als hij deze jongeren vooruit kan helpen door als grote ‘creatieve’ broer te figureren. Sammie heeft een groot netwerk in de creatieve sector die hij nu ook kan inzetten voor de volgende generatie ‘makers’ uit onze stad.

Ziya Gorer
Personal Coach
34 jaar, RotterdamZiya is al jaren actief als sport en lichaamscoach in Rotterdam. Hij is geboren opgegroeid in de volksbuurt Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid waar hij te maken heeft gehad me verschillende negatieve prikkels. In zijn tienerjaren kreeg hij interesse in theater en film. Het liefst zou hij dan ook naar een theaterschool willen om zijn passie verder te ontwikkelen. In het buurthuis speelde ze weleens stukken na en oefende ze met eigen scenario’s. Toch vond Ziya het moeilijk om zijn ambitie te blijven volgen, vanuit zijn directe omgeving werd theater niet gezien als een mogelijke vrijetijdbesteding. Het was niet ‘stoer’ genoeg, alle jongens zaten op een vechtsport of deden aan voetbal. Het was voor Ziya lastig om hierin zichzelf te blijven en omdat hij talent had voor voetbal besloot hij zijn ambitie voor film en theater links te laten.

Uiteindelijk was het zijn passie voor sport en bewegen zijn de reden waardoor hij eigen keuzes heeft leren maken. Op jonge leeftijd heeft hij altijd hoog gevoetbald waar naar hij besloot om zijn passie door te zetten als coach Ziya heeft zich verdiept in het lichaam en de diverse manieren van bewegen en ontspannen. Zo heeft hij diverse prof sporters mogen begeleiden in het behalen van geestelijke en lichamelijke doelen. Hij leert jong en oud het lichaam positief te stimuleren waarbij hij ook het mentale aspect in acht neemt. Een gezond lichaam reflecteert namelijk ook de mentale toestand van de mens. Ziya is op de hoogte van het klimaat in de volksbuurten van Rotterdam en kan de wens van de bewoners makkelijk vertalen.


Op het moment Ziya zijn passie voor theater, film en kunst aan het ontwikkelen. Hij wilt jongeren meenemen in deze stappen en een brug slaan tussen gevestigde theaters en museums en de jonge makers uit de stad. De komende jaren wilt hij de drempel voor jongeren om zich te verdiepen in andere vrijetijdbestedingen dan de trend in de omgeving verlagen door voor laagdrempelig aanbod te zorgen.